Content © Govert van Dijck 2016   |  Website © Sasja Saptenno  

home Govert van Dijck   NIEUWS  Contact


> GALERIE GOVERT VAN DIJCK SLAAT NIEUWE WEGEN IN

 

 

Na dit najaar twintig jaar als galerie voor moderne sieraden en vormgeving actief te zijn geweest is het voor Govert van Dijck tijd om nieuwe wegen in te slaan en de deuren van de Galerie in de huidige vorm te sluiten op 19 december 2015.

Aan deze beslissing is veel denk- en praatwerk vooraf gegaan, want als je met zoveel liefde en plezier een galerie als deze hebt opgebouwd is het geen makkelijke beslissing om daar mee te stoppen. Maar in de afgelopen periode groeide de behoefte om een omslag te maken en de stap te wagen om iets nieuws aan te gaan.

Dat de galerie stopt betekent zeker niet dat Govert zelf stopt met het maken van moderne sieraden. Het atelier blijft bestaan en u kunt nog steeds op afspraak terecht voor een sieraad uit de collectie, of voor het vervaardigen van een sieraad naar uw eigen idee. Het betekent ook niet dat er nooit meer een expositie te zien zal zijn in de mooie gewelvenkelder die Govert destijds zelf heeft gemaakt tot wat het nog steeds is; een plek waar je welkom voelt om te kijken naar mooie dingen, en samen te zoeken naar een ontwerp wat bij je past.

Er is nu ruimte voor nieuwe ideeën, samenwerking met andere disciplines en zelf aan de slag met andere materialen, groter, monumentaler werk en eigenlijk alles wat er op zijn pad komt. Het onverwachte tegemoet! Met een aantal andere kunstvormen is Govert al een tijd bezig, ook in samenwerking met andere kunstenaars. Tijd voor nieuwe dingen dus, maar ook tijd om even stil staan bij wat er was: De fijne contacten met klanten . Het maken van heel persoonlijke sieraden ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis, zoals een verbintenis, of een overlijden. Een warme samenwerking die soms een lange tijd kon duren voordat het sieraad precies was zoals het bedoeld was. Juist dat persoonlijke contact met de ander maakte het werk waardevol. De bijzondere groepsexposities zoals “ Het sieraad gekist” in het Markiezenhof, De parelexpositie en de sierkurken ten gelegenheid van het tienjarig bestaan. En dan natuurlijk de goede, collegiale contacten met al de sieraadontwerpers van wie er werk in de galerie te zien was. Zoals eerder gezegd, de galerie houdt in zijn huidige vorm op te bestaan, maar er gaan vast nog mooie dingen gebeuren aan de Noordzijde Haven 12. Houdt de activiteiten van Govert van Dijck in de gaten, op deze website en op facebook:

https://www.facebook.com/Galerie-Govert-van-Dijck-504563349670095/